いただきます
あさごはんは、さばの竜田揚げ、白菜と豚バラの煮物
昔はコショウなんてあってもなくても変わらないと思っていました
塩コショウなんてひとまとめにされているくらい、塩の補助的役割みたいな
でもまちがっていました
コショウの香り、味が、なくてはならない料理があるんですね
この白菜の煮物にもコショウが欠かせません
ごちそうさまでした
Let's eat.
I ate deep-fried marinated mackerel, simmered Chinese cabbage Hakusai and sliced pork for breakfast.
I thought black pepper is indifferent to me before.
Salt and pepper are treated in the same way, so I regarded it as helper of salt.
But I made a mistake.
Pepper is indispensable for some of the dishes.
This Hakusai dish needs pepper definitely.
done!
【今日の参考資料】
さばの竜田揚げ 『母飯一汁三菜』
白菜と豚バラの煮物 『割合で覚える和の基本』