2018/02/27

壇流 Dan a famous author style cooking


いただきます

あさごはんは、さんまの煮付け、白菜の煮びたし、ごはん
壇一雄の『壇流クッキング』という本のような料理に憧れる
本能のおもむくままに自然の素材を大胆に調理するさまがいい
白菜の煮びだしも壇流クッキングなどを紹介するサイト「ぷちぐる」のレシピです
私はあいかわらずレシピ本を見ながら、計量スプーンで調味料をはかる料理から脱していないけど

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate simmered Pacific saury with daikon white radish, stewed Japanese cabbage Hakusai and fried tofu aburaage sprinkled dried bonito and rice for breakfast.
I admire the cooking "Dan style cooking" by Kazuo Dan a famous author.
Nice to cook natural ingredients boldly by following his own instincts.
Stewed Hakusai recipe is also on a cooking site "petit gour" introduces Dan style cooking.
But I'm not be able to do with measuring spoons and miles away from Dan style. 

done!