2015/10/22

ダシャラー Dussehra


いただきます

あさごはんは、とり団子、チャンプル
ごはん
初とり団子、ゆでて、しょうゆや砂糖のたれを焼きからめるだけ
揚げないのでヘルシー

Let's eat.

I ate meat balls, 
fried vegetables and tofu and rice for breakfast.
I cooked meat balls for the first time, just boiled and stir-fried with soy sauce and sugar.
Not to deep-fry is so healthy.


今日はインドのお祭りダシャラーの日で、インドの友人がお祝いにパヤッサムを作ってきてくれました
今回のパヤッサムはケララのとはちがい、細いパスタみたいなバーミセリは入っていませんでした
豆がきいたパヤッサムで、とってもおいしかった

ごちそうさまでした

Celebrating Dussehra, one of the three major festivals in India today, my Indian friend cooked for me payasam.
It was different from Kerala's, without vermicelli like long and thin pasta.
Payasam with some beans also tasted so good. 

done!