いただきます
あさごはんは、肉豆腐、豆腐とわかめのみそ汁、ごはん
みそ汁に、豆腐と油揚げコンビが入るとはなかなかぜいたく
Let's eat.
I ate simmered pork and tofu, miso soup with wakame seaweed fried tofu Abura-age and tofu and rice for breakfast.
What a luxury miso soup including tofu and fried tofu.
つけあわせはココナッツチャトニ
My friends from Bangalore showed me how to cook Rava Dosa.
Coconuts chutney on the side.
[ラヴァドーサの作り方] Rava Dosa Recipe
****材料 Ingredients****
セモリナ粉(強力粉で代用可),Durum wheat flour 1 cup
米粉, rice flour 1 cup
薄力粉, normal flour 1/4 cup
コリアンダーリーフ(香菜・パクチー)みじん切り 適量 coriander leaf cut finely as you like
黒こしょう 少々 black pepper as you like
塩 小2, 2 tea spoon salt
油 適量, oil as you like
しょうがみじん切り 小1, 1 tea spoon ginger cut finely
青唐辛子 1本, 1 green chili
クミンシード 小1, 1 tea spoon cumin seed
ブラックマスタードシード 小1, 1 tea spoon black mustard seed
カレーリーフ刻み 小1, 1 tea spoon curry leaf cut finely
ヒング 少々, a little asafoetida
****作り方****
[テンパリング]
1. フライパンに油を入れ、熱くなるまで熱する
2. クミンシード、ブラックマスタードシードを入れ、はじけてきたら、火を弱める
3. カレーリーフ、ヒング、しょうが、青唐辛子を加え、香りが出たら火を止める
4. ボールにセモリナ粉、米粉、薄力粉、コリアンダーリーフ、黒こしょう、3を入れ、まぜる
5. 3のフライパンに水50mlくらい入れ、フライパンの香りのついたその水を4のボールに入れる
6. 塩、水をくわえ、よくまぜる(とろとろになるくらいよく水を入れる)
7. フライパンをよく熱する
8. 6をよくよくかきまぜながら、お玉でフライパンにたらす
(一度、フライパンに流したら、お玉で広げようとしない、お玉についちゃうから)
9. 広くうすくフライパンに広げて流し込むと、カリカリの食感
あつく流し込むと、もちもちの食感になる
このみですが、カリカリがおすすめ
10. 中火にし、薄茶色の焼き目がついたらひっくり返す(約2分)
11. また2分くらいしたら皿に出してできあがり
****recipe****
[tempering]
1. Put oil on the pan and heat high temperature
2. Put cumin seed and black mustard seed.
After popping up, turn down the fire.
3. Put curry leaf, asafoetida, ginger and green chili.
After aroma, turn off the fire.
4. Mix durum wheat flour, rice flour, normal flour coriander leaf, black pepper and 3's tempering in the ball.
5. Pour 50 ml water onto the 3's pan. And add that water onto the 4's ball.
6. Add salt and water and mix well.
7. Heat the pan high temperature.
8. Pour 6's on the pan
9. Spread thinly
10. Grilled until it's nice and brown in about 2 min, and flip it.
11. After in about 2 min, it's nice and brown, done!