いただきます
あさごはんは、大根菜めし、せりなべ
大根ではなく、大根菜を畑に植えています
大根菜めしを初めて作ってみましたが、適度の塩気となぜかもちもちのごはんと相性抜群
Let's eat.
I ate rice boiled with greens of Daikon white radish, Seri dropworta Japanese parsley hotpot for breakfast.
My parents grow not white radish but greens of white radish on their farm.
This is my first time to cook rice boiled with greens of Daikon, tasty salty.
せりなべは仙台名物らしい
ゆりあげ港朝市という仙台南部にある海岸沿いで開かれている朝市で初めて食べました
その味が忘れられなくて、自分で作ってみる
これでもかというくらいにせりをもりもりのせる
春の香り
ごちそうさまでした
Seri dropworta Japanese parsley hotpot is specialty of Sendai.
I ate this fist time at morning market in Yuriage Harbor, southern part of Sendai, Miyagi.
I can't get it out of my head and tried cooking it by myself.
Put too much Seri on the pot.
Smells like spring.
done!