2015/11/14

エクセレントベジディナー excellent vegetable dinner


いただきます

あさごはんは、さんまの煮付け、さつまいもとしいたけのみそ汁、ごはん
味の濃い煮物にはとりあえず里芋を入れて、おかずのかさまし&里芋消費をもくろむ

Let's eat.

I ate fried simmered Pacific saury with taromiso soup with sweet potato, shiitake mushroom, carrot and Aburaage fried tofu and rice for breakfast.
Anyway I put taro into simmered dish with strong taste to increase the amount and use up taro.



そして、夜

夜ごはんは、インド、ベジディナー
まずはヨーグルトのスープ

at night...

I ate Indian vegetarian dinner at my friends home.
At first yogurt soup.


牛豆カレー、パパドゥ、サンディゲ、ライス
牛の豆とは、白い豆に黒い斑点がついた豆で、牛の模様に似ているから牛豆というのかな
サンディゲは、米や豆をゆでたものを天日で干した保存食おかずスナック、カレーとまぜるとめちゃめちゃうまい
各家庭で手作りするもので、友人のおかあさんが作ってくれたもの

ごちそうさまでした

Cow beans curry, papad, sandige and rice.
Cow beans has black spots on the white surface like cow.
Sandige is dried snack made by boiled rice and beans, so tasty mixing with curry.
This sandige was made by my friend's mother.

done!