2015/11/16

地鶏のだしがきいたパイ pastry made from soup stock of freerange chicken


いただきます

あさごはんは納豆巻き、からあげ
鶏ムネもありますが、鶏皮のからあげを揚げも大好評
短時間高温でカリッと揚げると美味
かめばかむほど味わい深い

Let's eat.

I ate Natto fermented soybeans roll and Japanese fried chicken for breakfast.
I fried chicken breast and skin, skin is popular and reasonable with frying high temperature in short time.
The more I bit it, the better it tasted.

【今日の参考資料】

からあげ 『割合で覚える和の基本





秋田から物資がいろいろ送られてきました
その中の一品、比内地鶏パイ

My relatives sent me some food from Akita.
This is one of them, pastry made from Hinai jidori freerange chicken in Akita.


割れてしまったけど、濃い~源氏パイ的な、うなぎパイ的な
地鶏のだしがきいているパイなんてもったいないけど、、、おいしい

ごちそうさまでした

It's similar to Genji pie you can find at supermarket throughout Japan or ell pastry specialty of Hamamatsu Shizuoka prefecture.
It's made from soup stock of Hinai jidori, how luxury.

done!