2014/09/20

土曜日は昼も一応作る cooking lunch on Saturdays just in case...


いただきます

あさごはんは、日本風夏野菜カレーにターメリックライス
このカレーは給食レシピなので、小麦粉、バターとS&Bのカレー粉を練ってルーを作りました
久々の日本風カレー

Let's eat.

I ate Japanese summer vegetable curry and turmeric rice for breakfast. 
School lunch chef taught me how to cook this curry, which roux was made from flour, butter and curry powder by S&B, one of the famous spice company in Japan. 
I had Japanese curry for the first time in a long time.



そして、昼...

ひるごはんは、ジャージャー麺
今年のきゅうりもこれで終わり

ごちそうさまでした

at noon...

I ate zhajiangmian, Chinese dish of ground pork and cucumber over wheat noodles for lunch.
I said goodbye to cucumber this summer, missing you.

done!

【今日の参考資料】

ジャージャー麺 『ウーウェンの北京小麦粉料理