いただきます
あさごはんは、野菜プラウ
さっそく定番になりつつあります
作り方を改良したら、数段おいしくなりました
じゃがいもはゆでるのではなく、素揚げにして、食感がほかの野菜となじむようになりました
ごはんは、炊いたごはんを最後にまぜるのではなく、野菜とともにいっしょに炊いたら、味が均等に、またなじむようになりました
Let's eat.
I ate mix vegetable pulau for breakfast.
It lost no time to be a standard menu.
It tasted better than before because improved how to cook it.
Not boiling potatoes but frying it became the same texture to the others.
Not mixing boiling rice at the end but boiling with the other vegetables it settled all the ingredients.
ひるごはんは、チャーハン made of 前日の夜のちまき
いまいちだったちまきもたまごとねぎとで炒めると美味
こまったときはとりあえずチャーハンにすればうまし
I ate fried rice made of Chimaki Chinese cake last night for lunch.
Though Chimaki was not good, mixed with egg and welse onion tasted good.
When you're in trouble, cook fried rice.
そして、夜
夜ごはんは、だいこんと飛竜頭の煮物、肉ごぼう
濃い味煮物 vs うす味煮物
ごちそうさまでした
at night...
I ate simmered daikon Japanese radish and Hiryozu fried tofu and some vegetables,
simmered burdock root and sliced pork and rice for dinner.
A strong flavor simmered dish VS a thin flavor simmered dish
done!
【今日の参考資料】
野菜プラウ 『自然派インド料理ナタラジレシピブック』
だいこんと飛竜頭の煮物 『割合で覚える和の基本』
肉ごぼう 『日本のおかず』