いただきます
あさごはんは、さんまの煮付け、だいこんと油揚げの煮物、ごはん
京野菜、聖護院だいこんは丸い形をしていて、柔らかく煮物に向いています
Let's eat.
I ate simmered Pacific saury with taro, simmered daikon Japanese radish and aburaage fried tofu and rice for breakfast.
Shogoin daikon from Kyoto has a round shape, is good for simmered foods.
そして夜…
夜ごはんは、ちらし寿司
何の記念日でもないけれど、たまたまちらし寿司のもとが家にあったので食べました
ごちそうさまでした
at night...
I ate chirashi zushi vinegard rice topped with shrimp, vegetables, egg and other ingredients for dinner.
We eat chirashi zushi on some anniversary usually, but not anniversary today, happened to be a seasoning of chirashi zushi at home and I cooked this.
done!
だいこんと油揚げの煮物 『割合で覚える和の基本』