いただきます
あさごはんは、かきあげ、白菜と豚バラの煮物
おなじみでしょ?
でも昨日見た和食のテレビ番組の料理と、うちの天ぷらのかけはなれ具合がかなしかった
調理は毎日が修行なのです
Let's eat.
I ate tempura, deep fried Japanese radish Daikon, carrot and chikuwa fish sausage,
simmered Chinese cabbage Hakusai and sliced pork for breakfast.
familiar menu?
But I was shocked of much of the difference between the best Japanese traditional food on TV program last night and mine.
I have to practice cooking every day, every time.
そして夜
夜ごはんは、きのこカレーとじゃがいもの炒めもの
きのこカレーには、しいたけ、まいたけ、マッシュルーム、しめじが大量に入っていて、きのこのうまみがぎゅっとつまっていました
じゃがいもにくっついている黒ぽち、ブラックマスタードシードはまるでキャビアの見た目
ごちそうさまでした
at night...
I ate mushroom curry and potato bhaji for dinner.
Mushroom curry has Shiitake mushroom, Maitake mushroom, meadow mushroom and Shimeji mushroom, good flavor and texture.
Black mustard seed on the potatoes looks like caviar.
done!
【今日の参考資料】
白菜と豚バラの煮物 『割合で覚える和の基本』
きのこカレー、じゃがいもの炒めもの 『自然派インド料理ナタラジレシピブック』