いただきます
あさごはんは、ドライカレー
このレシピは料理研究家のコウケンテツさんのレシピです
「コウケンテツのアジア食紀行」というNHKの番組をよく見ています
アジアのいろいろな国を旅しながら、その土地のごはんを食べたり、一緒に作ったりするという番組
それが、毎回とってもおいしそう&楽しそうで、私もそんな旅がしたいなと思い、わくわくしました
ごちそうさまでした
Let's eat.
I ate curried pilaf for breakfast.
I cooked it from Kou Kentetsu who is a famous cooking specialist in Japan recipe book.
I often watch the TV program he appears "Food Journey into Asia" on NHK.
He travels around various countries in Asia, eats and cooks the local foods, looks so fun and tasty.
I want to travel like that, too.
そして、夜
夜ごはんは、きつねうどん
平日、冬の夜は毎日うどん
乾うどんを買うよりも、自分で打った方が半額以上安いという残念な結果が出たため、毎日自分で打つはめに
かつお節ももちろん自分で削った方がめちゃめちゃうまいのです
ごちそうさまでした
at night...
I ate Udon noodles with deep-fried tofu for dinner every weekday night in winter.
I make Udon noodles by myself every night because it costs half as much as readymade noodles.
Of course I also shave dried bonito fish flakes by myself because flavores the best shortly after I just shave.
done!
【今日の参考資料】
ドライカレー 『コウケンテツの弁当』