2016/03/10

材料は全く違えど同じ味 both the same tastes though different ingredients


いただきます

あさごはんは、まさごあげ丼
従来は、とうふに、長ネギ、しょうがを加え、片栗粉とたまごをつなぎとして加えていました
が今日は、とうふに、にんじん、きくらげ、しいたけ、すきこんぶを加え、つなぎは片栗粉だけ
本当にオールベジ、ちがいは…丼にしてしまえばよく分からない

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate a bowl of rice topped with Masago-age, Hiryozu fried tofu, eggs, green welse onion and sliced daikon white radish for breakfast.
I usually made Hiryozu from tofu, green welse onion, ginger, potato starch and eff.
Today made it from tofu, carrot, cloud ear mushroom, shiitake mushroom, kelp and potato starch, that's vege.
But both the same tastes...I didn't know the difference.

done!

【今日の参考資料】

まさごあげ丼のだしの割合 『割合で覚える和の基本