いただきます
あさごはんは、じゃがいもわかめのみそ汁、なっとう、ごはん
ついに実家でとれた長ネギが底をついたので、今日はスーパーで買ってきた長ネギ
畑でとれる野菜をわざわざ買うのは、罪悪感というかもったいないというか
Let's eat.
I ate miso soup with potato, wakame seaweed, aburaage fried tofu and green welse onion, natto fermented soy beans and rice for breakfast.
At last green welse onion was over from my parents farm, I ate it purchased at supermarket today.
Feel guilty and waste making a special purchase vegetables which I can harvest on my parents farm.
そして、夜
夜ごはんは、野菜ちらし寿司、からあげ
本日ひなまつり、本当は3月3日ですが、パーティーは週末にゆっくりしたいので
今年は奮発して、蒸しエビ大量購入したので、はなやかだな
at night...
I ate vegetable garnished sushi and Japanese fried chicken for dinner.
It's Girl's festival or doll's festival today, praying for girl's growth and happiness.
Actually this festival held on 3 March, but we had a party on weekend.
I purchased steamed shrimps in a large quantities making exertions, looked glamorous.
デザートは道明寺
外ではうぐいすがぴこぴこぴこぴこぴこぴこ、ほーほけきょと鳴いていました
この前置きはいったい、、、
桜の香りとうぐいすの音色で春を感じる今日このごろです
ごちそうさまでした
Dessert for Domyoji cherry blossom rice cake dumpling, made from rice flour, red beans filling wrapped sweet sour seasoning leaf of cherry blossom.
It goes well with sweet dumpling and sour leaf.
Hearing Japanese bush warbler singing out side and fragrant of cherry blossom make me feel that spring has come.
done!
【今日の参考資料】
野菜ちらし寿司 『野口真紀さんのおうちおすし』