2016/04/22

母めし三昧 always recipe of basic Japanese menu by mothers


いただきます

あさごはんは、五目豆、里芋ととり肉の甘酢あんかけ、ごはん
最近母めし三昧
母めしの味つけは甘めで実家の母の味に似ている

Let's eat.

I ate gomoku-mame simmered soy beans with some vegetableschicken and taro with sweet and sour starchy sauce and rice for breakfast.
Nowadays I often cook dish on the book "Rice, a soup and three simple plates basic Japanese menu by mother".
These recipes resemble to the taste my mother's, that's why I like it.



そして、夜

おとなりさんから、できたてあったかあんこをいただきました
おいしそうだったので、思わずそのままいただきました

ごちそうさまでした

at night

ate anko sweet red beans hot from the oven my neighbor made for dessert.
Looked so delicious and ate in a minute.

done!

【今日の参考資料】

五目豆  母飯一汁三菜
里芋ととり肉の甘酢あんかけのとり肉揚げ  母めし 季節の献立 一汁三菜