いただきます
あさごはんは、厚揚げと長ネギの煮物、里芋ととり肉の甘酢あんかけ、ごはん
里芋食べきる強化月間ということで、里芋を使った新メニューを試作中
里芋を甘く煮て、片栗粉の衣をつけて揚げたものに、甘酢あんかけをかける
これは定番メニューになる予感
ごちそうさまでした
Let's eat.
I ate fried simmered Atsuage deep-fried tofu and green welse onion, chicken and taro with sweet and sour starchy sauce and rice for breakfast.
I tried cooked new menu with taro because I have a lot of taro from my parents farm and need to use up them early.
Simmered taro with sugar, coated with potato starch, deep-fried and dressed the sauce.
It maybe joins the ranks of standard menu.
done!
【今日の参考資料】
里芋ととり肉の甘酢あんかけのとり肉揚げ 『母めし 季節の献立 一汁三菜』