2016/04/03

海の恵みに感謝 thank the sea for its blessings


あさごはんは、ゆりあげ港朝市にて
震災で何もかもが流されてしまった所ですが、新たに作られた市場にはすっかり活気が戻っていました
おいしそうなものがありすぎて、ワクワクしっぱなし

ate breakfast at morning market in Yuriage port, Miyagi.
Though tsunami washed away everything there for the Great East Japan Earthquake of March 11, 2011, the new market has returned and come to life again.
So excited by freshly fish, vegetables, fruits and other snacks.


いただきます

まずは、せり鍋
せいは、ゆりあげ港のある名取市の特産
せりの新鮮な香りと、しゃきしゃきの食感、里芋、ごぼう、にんじんなどの根菜類、数種類のきのこから、いろいろなだしが出ていて、それはそれはおいしいお汁をいただきました

Let's eat.

Seri Japanese parsley soup at first.
Seri is famous for Natori. Yuriage port is in this city.
Fresh flavor and crispy texture of seri, various kinds of root vegetables and mushroom make a harmony of taste.
So great.


魚、貝類、好きなものを買って、その場で炭火焼き
これ、夢でした

Bought fish and shell as we like and char-grilled on the spot.
That's my dream!


赤貝は、ゆりあげ港が日本一
震災後、初めてありつけました
こりこりの食感がたまらない

Yuriage port is the largest arch shell catch in Japan.
I have met it for the first time after the disaster.
Good texture and yummy.


おみやげにほっきめし
ぜいたくすぎるあさごはんに感謝
ぜったいまた来たい

ごちそうさまでした

Took out rice with sakhalin surf clam for lunch.
Thank the sea for its blessings.
Never fail to come back again.

done!