いただきます
あさごはんは、さんまの煮付け、厚揚げのそぼろあんかけ、ごはん
新メニュー厚揚げのそぼろあんかけは「母めし一汁三菜」より
この本、かんたんだけどおいしいおふくろの味満載で
とくに何がよいって、器がよい
Let's eat.
I ate fried simmered Pacific saury with taro, Atsuage deep-fried tofu with mince pork starchy sauce and rice for breakfast.
Tried this new menu using new recipe book "Rice, a soup and three simple plates basic Japanese menu by mother" as a reference.
There're many kinds of dish simple but tasty.
Especially all the table wares are excellent.
done!
【今日の参考資料】
厚揚げのそぼろあんかけ 『母飯一汁三菜』
そして、昼
昼ごはんは、インド友達の家にて、お手伝いさんが作ってくれたごはん
ベジカレー、豆とたまねぎのスープ、フィッシュフライにインド米
インドのレストランのように、お手伝いさんが何も言わずに次々とおかわりを盛ってくれようとします
インド流おもてなしにドキドキ
ごちそうさまでした
at noon…
I ate vegetable curry, soup with beans and onion, friedd fish and Indian rice for lunsh at my Indian friend's home.
Maid cooked them for us.
She tried giving me a refill one another after without a word like a Indian restaurant.
Felt excited and nervous about Indian hospitality Omotenashi but enjoyed.
done!