2017/08/16

うますぎチャー・クィ・ティオ my favorite Char Kway Teow


いただきます

あさごはんは、宿にて
フライドライス、茶色いビーフンみたいな麺、チリフライドポテト、チキンナゲット、ウィンナー、ハム
フライドポテトはチリというか赤いスパイスのパウダーがほんのりかかっていて、そんなに辛くもなくとてもうまい

Let's eat.

I ate breakfast at hotel.
Fried rice, brown rice vermicelli, fried chili potato, chicken nugget, Vienna sausage and ham.
Fried potato sprinkled with some spice powders is not so hot and tasty.


そして、昼

昼ごはんは、シンガポール動物園入り口にあるレストランにて
ナシレマ、ココナツで炊いたお米、スパイスグリルチキン、辛いインゲン炒め、めちゃ辛ソース、きゅうり、甘い煮干しフライ、目玉焼きがのっているマレーシア料理
マレーシア料理だけれど、シンガポールのどこでも食べられる
チキンを食べやすくきざんで、インド方式で全ての具材をミックスして食べたらとてもおいしかった

at noon…

I ate lunch at restaurant in Singapore Zoo entrance.
Masi lemak, Malaysian food, rice steamed with coconuts, spicy grilled chicken, fried green beans with chili, hot chili sauce, cucumber, sweet fried small fish, sunny side-up.
We can eat Malaysian food in Singapore anywhere.
Cut chicken into bite side, mixed all the ingredients and delicious.


サイドメニューに、のり巻きからあげをいただく
のりは日本と韓国しか食べないものと思っていたので、シンガポールでお目にかかるなんてビックリ
ふつうのからあげにただのりが巻いてあるだけで、とてもおいしい
今度うちでも試してみたい

With seaweed fried chicken.
I thought only Japanese and Korean eat seaweed so far and surprised I could eat it in Singapore.
Usual fried chicken wrapped with seaweed.
I'll try to cook it after coming back home.


そして、夜

夜ごはんは、行きつけ、宿の下にあるホーカーズにて
チャー・クィ・ティオをテイクアウトしました
きし麺のような平たい麺と細い麺2種類入っていて、キャベツ、もやし、ベーコンなどの野菜入り
黒ソースでこってり、甘辛い味付けです
こってり好きの私にはたまらなく美味

ごちそうさまでした

at night…

I ate dinner at my favorite hawkers under the hotel.
Took away Char Kway Teow.
Two kinds on noodles, made in flat strips and thin noodles, cabbage, bean sprout and bacon.
Tasted salty-sweet a little oily with brown sauce.
I love it.

done!