2017/09/20

麻婆豆腐のコツ how to cook mapo tofu well


いただきます

あさごはんは、麻婆豆腐、だいこんと飛竜頭の煮物、ごはん
麻婆豆腐の素を実家からいただいたので、作ってみました
麻婆豆腐、実は自分で作るととにかく豆腐に味がなくてごはんがすすまなかったのですが
素を使うと、挽肉のあんの味がとても濃く、豆腐にからみつくことによっておいしくなる
豆腐に味を染み込ませる努力をするよりも、あんの味を濃くして豆腐にからめる、のが正解でした

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate mapo tofu, spicy Chinese Sichuan dish of tofu and minced meat, simmered daikon Japanese radish and Hiryozu fried tofu and some vegetables and rice for breakfast.
My parents gave me prepared food mapo tofu and tried cooking it.
Actually my own mapo tofu without prepared food tasted too plain because tofu has no taste.
Cooking it with prepared food, starch sauce with minced pork tastes strong, it mixes with tofu and great.
Not to try tasting strong tofu, but tasting strong minced pork and mix well. 

done!

【今日の参考資料】

だいこんと飛竜頭の煮物 割合で覚える和の基本