2016/02/02

イドリーメーカー idly pot


いただきます

あさごはんは
油林鶏、中華スープごはん
今日も中華なごはん
だいこんに片栗粉をまぶしてから素揚げしたので、油林鶏のたれがよくからんでおいしい

Let's eat.

I ate 
Chinese fried chicken with sweetened vinegar sauce Yu Lin Chi,Chinese soup and rice for breakfast.
Also today Chinese meal.
I covered daikon white radish with potato starch before deep-fried, and sweetened vinegar sauce caught with them well.



そして、午後

ベジタリアンの友人にサンバルとイドリーの作り方を教えてもらいました
インド土産にイドリーメーカー(イドリーを作る蒸し器)とイドリーパウダーを買ってきてくれたからです
イドリーは自分で作ると、前日夜から豆と米を水にひたして発酵させて、と手間がかかる料理ですが
市販のイドリーパウダーがあれば、15分もあればかんたんに作ることができました

ごちそうさまでした

in the afternoon...

My vegetarian friends from India taught me the recipe of sambar and idly.
They bought idly pot (idly steamer) and idly powder for me from India.
Though it's hard to cook idly with bean and rice by ourselves actually, this time easy because we used commercial idly powder.
Sooooo yummy.

done!