いただきます
あさごはんは、だいこんと飛竜頭の煮物、いりたまご、わかめと油揚げのみそ汁、ごはん
うちのいりたまごには、かつおぶしとめんつゆをかけますが、
先日かつおぶしなしバージョンを食べてみたら、全然味がありませんでした
かつおぶしがめんつゆとたまごをうまくからませていることを改めて実感
Let's eat.
I ate simmered daikon Japanese radish and Hiryozu fried tofu and some vegetables, scrambled eggs, miso soup with wakame seaweed, potato, green welse onion and aburaage fried tofu and rice for breakfast.
I sprinkle dried bonito shavings on the scrambled eggs with sweet soy sauce usually.
But the other day I ate it without dried bonito shavings and had no taste.
Realized dried bonito shavings is important to combine eggs with sauce.
【今日の参考資料】
だいこんと飛竜頭の煮物 『割合で覚える和の基本』
そして夜...
南インド料理レストラン『ルチラ』でケララの友達、ケラトモと夜ごはんを食べました
at night...
I ate dinner with friends from Kerala, India at south Indian restaurant Ruchira.
クミン茶は、そのまんまクミンの香りがきいたあたたかい飲み物
cumin tea, hot drink flavored cumin as its name suggests.
パパドゥ、パリパリしたおせんべいで、黒こしょうがピリ辛でしたが、子どもたちもよく食べていました
Papado, crispy bean cracker with a little spicy black pepper children like.
パリップワダ、レンズ豆の粉を練って揚げたものにココナツチャトニをつけて食べました
香ばしいかおりでとってもおいしかった
Parippu vada, flat dumpling made of lentils goes well with coconuts chutney.
Tasted very good and spicy savor.
タンドリーチキン、スパイスの香りがとてもよく、ジューシーでやわらかい
タンドリーチキンは日本でもよく食べられるけれど、ここのは特においしかった
Tandoori chicken, spice flavor was so nice and juicy.
We can eat it everywhere in Japan, but this restaurant's is the best I've ever eaten so far.
イディアッパム(ヌールプットゥ)というココナッツごはん蒸し、ビーフフライ、エビカレー、フィッシュカレー
イディアッパムはほのかに甘く、ココナツファインの食感もよく、辛いカレーと絶妙に合う
どのカレーもおいしいけど、これを全部ミックスするとさらにおいしい
Idiappam (noolputtu) is steamed rice with coconuts fine, beef pepper fry, shrimp curry and fish curry.
Idiappam is sweetish and coconuts fine is nice texture goes well with spicy curry.
Though each curry is good, mixed all the dishes further more tasty.
プットゥ、見た目チョコロールケーキですが、味は全然ちがいます
ココナツと米粉を筒状の蒸し器に入れて蒸して作る主食で、ほのかに甘く、ぼそぼそっとくずれる食感
フィッシュカレーやエビカレーに特に合う
Puttu looks like chocolate roll cake but tastes different totally.
It's staple food steamed rice and coconuts fine in a cylinder mould, tastes a little sweet and broken easily.
Go well with fish curry or shrimp curry especially.
最後にチャイ
オーナー夫婦はケララ出身で、あたたかい方たちでした
店内はとてもきれいで、内装も落ち着いた雰囲気で、センスが光っていました
調度品や食器は伝統的な南インドのものを使っています
ここでしか食べられないめずらしい南インドのメニューがならんでいました
本場の南インドカレーの味と香りがたまらなくおいしかったです
ごちそうさまでした
At last Indian milk chai.
Owner couple from Kerala are warm and friendly.
So clean, interior decorating is peaceful and sophisticated atmosphere.
Furnishing goods and plateware are traditional south Indian style.
There are various kinds of menus we can experience only here.
Authentic south Indian cuisine tasted and flavored soooo good.
done!