2016/02/03

節分 setsubun day, the end of winter and the day before beginning of spring


いただきます

あさごはんは、恵方巻とからあげ
機能性重視の食卓では、恵方巻もうすく切って食べやすく
うちにとっての高級食材かんぴょうを久々に投入したので、うまさ倍増

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate Japanese fried chicken Karaage and 
Futomaki Sushi roll with fried egg, Mitsuba Japanese honewort, sweetened shiitake mushroom and dried gourd shavings for breakfast.
It's setsubun day today, the end of winter and the day before beginning of spring we celebrate throwing beans and saying "Devils out! Good luck in!".
Actually Futomaki Sushi roll is longer, but not easy to eat, so I cut this thinly.
Kanpyou dried gourd shavings is luxury ingredient for me I put, and tastes better.

done!

【今日の参考資料】

からあげ 『割合で覚える和の基本
恵方巻  『野口真紀さんのおうちおすし』