2016/08/29

ぎょっとしないで be not frightened


いただきます

あさごはんは、ゴーヤチャンプル、厚揚げの酢豚、ごはん
ピーマン同様、ゴーヤも古くなると色が変わり、緑から黄色に色づいていきます
種はオレンジ色になり、かなり見た目ぎょっとしますが
味に大差なし、食感がやわらかくなるだけ

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate bitter gourd stir-fried with pork, tofu, egg, carrot and onion, Subuta sweet sour pork but I use atsu-age deep-fried tofu instead of pork and rice for breakfast.
Just like green pepper, the color of bitter gourd turns from green to yellow as it grows. 
Its seed turns orange and I'm frightened, but it's not different that to and soften texture.  

done.

【今日の参考資料】

ゴーヤチャンプル    母めし 季節の献立 一汁三菜
厚揚げの酢豚   母飯一汁三菜