いただきます
あさごはんは、アティラピリのホテルにて
マサラドーサ、サンバル、ココナツチャトニ
かなりボリューミィなマサラドーサでしたが、皮はパリッパリの中もっちもち、中身のポテトマサラもおいしくて
いつもはビュッフェ形式なれど、今日はお客さんが少ないのか、強制的にこれが運ばれてきました
が、おいしいので何でもよし
Let's eat.
I ate breakfast at hotel in Athirapally.
Masala dosa, sambar and coconuts chutney.
Masala dosa was too big but crispy outside fluffy inside, potato masala also perfect.
Usually buffet style here but today there were few customers so that I had no choice.
Anyway no problem because tasty.
そして、昼
昼ごはんは、チャラクディの友人宅にて
アッパムとチキンシチュー
9時に朝ごはんをおもいっきり食べて、10時半に友人宅に到着して、またすぐごはん
っておなかいっぱいすぎてムリでしょ
昼ごはんっていうか、朝ごはん2回目的な。ま、食べるけど
at noon…
I ate appam and chicken stew for lunch at my friend home in Chalakudy.
I had too much breakfast at 9:00 AM and had lunch at 10:30 AM shortly after arriving.
Full and I couldn't eat anymore. Though I wanted to eat and ate.
That was not lunch but second breakfast.
そして、夜
夜ごはんは、引き続きチャラクディの友人宅にて
左上からフィッシュカレー、ココナツカレー、フィッシュフライ、ケララライス
ココナツやら魚などケララならではのごはん、とってもおいしかったです
at night…
I ate dinner at my friend home in Chalakudy.
From the upper left, fish curry, coconuts curry, fish fry and Kerala rice.
Coconuts and fish are uniquely Kerala.
夜ごはんの後、チャラクディの友人宅の近所にあるムナールのゲストハウスをやっている友人の実家まで足をのばしました
インドの夜は長い
そこで、名前は忘れてしまいましたが、黒糖の甘みと少し酸味のある蒸しケーキをいただきました
これまた初めての味でおいしい
After dinner, I came to my friends who run a guesthouse in Munaar home near my friend's home at Chalakudy.
Night is still young in India.
His mother cooked steamed cakes with black sugar and a little sour flavor.
Tasted good.
この友人の家では、スパイスも全部自分で挽いていて、昔ながらの自然な生活をしていました
今日はターメリックとチリパウダーをけずって、干していました
野菜もおいしそうな野菜をていねいに調理していました
だからこそゲストハウスの料理も、このおうちで食べた料理もみなおいしいのかな
ごちそうさまでした
After dinner, I came to my friends who run a guesthouse in Munaar home near my friend's home at Chalakudy.
Night is still young
They live in a traditional way, grind all the spices by themselves.
Today his mother shaved and dried turmeric and chili powder.
And she cooked carefully.
That's why the dish at his guest house and his home tasted excellent I thought.
done!