いただきます
あさごはんは、ムナールのゲストハウスにて
バナナフライと
Let's eat.
I ate breakfast at a guest house in Munaar.
Banana fry,
プットゥ(米粉とココナツをまぜて、蒸した主食)
Puttu, mixed rice flour and coconuts and steamed
プットゥを手でくずして、チャナマサラ(豆カレー)をかけて食べます
定番の朝ごはんみたいで、体調不良のおなかにはやさしい味です
このゲストハウスの友人はとっても料理上手でほんとに何を食べてもおいしい
Broke puttu by fingers and put chana masala (bean curry) on it.
It's a standard breakfast in Kerala, something easy to eat.
My friends is good at cooking very much and all the dish were so tasty.
そして、夜
夜ごはんは、アティラピリのホテルにて
チャパティ、バターチキンカレー、フィッシュカレー、バスマティライス
ホテルのレストランの夜ごはんはあまり期待していませんでしたが、ここのごはんはおいしいじゃないか
北インド、南インド両方の料理を提供していて、北のバターチキン、バスマティライスなんかもありました
フィッシュカレーはさっぱりとしていてやはり本場なのかこれまたおいしい
ごちそうさまでした
at night…
I ate dinner at restaurant of hotel in Athirapally.
Chapati, butter chicken, fish curry and basmati rice.
I didn't expect a restaurant at hotel but tasted good than I expected.
They served both north and south Indian meal, that's why we can eat butter chicken and basmati rice of north.
Especially fish curry tasted fresh and sour, that's authentic.
done!