2015/04/23

たけのこ bamboo shoot


いただきます

あさごはんは、たけのこの土佐煮、たけのこと鶏ものの炊いたん
旬のたけのこ、この時期は欠かせません
たけのこと鶏ももの炊いたんは、先日NHKの『きょうの料理』で紹介されたもの(そのときは豚バラで作ってた)

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate simmered bamboo shoot with Katsuobushi bonito flake, simmered bamboo shoot and chicken and rice for breakfast.
Bamboo shoot is in season now and an essential ingredient in spring.
I used "today's recipe" broadcast by NHK last week as a reference when I cooked simmered bamboo shoot and chicken though they used pork back ribs instead of chicken on that program.

done!

【今日の参考資料】

たけのこの土佐煮  割合で覚える和の基本

たけのこと豚バラの炊いたん (きょうの料理のレシピ)