2015/04/15

フライパンで汁気をとばす cook down the juices on the pan


いただきます

あさごはんは、さんまの煮付け、とうふとわかめのみそ汁
さんまの煮付け、今日はフライパンで汁をとばしてみました
短時間で汁気をとばせるため、ガス代を節約できるからです
ただフライパンが大きすぎて、具が汁を頭からかぶれず、味は少しうすかった
来週は小さめのフライパンで再挑戦

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate simmered Pacific saury with Japanese radish Daikon,
miso soup with tofu, wakame seaweed and green welse onion and rice for breakfast.
I tried cooking down the juices of simmered Pacific saury on the pan today,
because it took shorter time to cook and cut corners gas bill.
But the pan was too big to pour in just enough water to cover Daikon, so that lightly seasoned.
I should try to cook it on the smaller pan next week.

done!