いただきます
あさごはんは、チーズのせトースト、レタス、ベビーコーンのサラダ、目玉焼き、イチゴミルク
ベビーコーンってそれだけでも、いろんな料理に入れても意外と何にでも合う順応性の高いヤツ
とうもろこし農家さんが間引きしたものをおすそわけしてくれました
Let's eat.
I ate cheese on toast, baby corn and lettuce salad sunny-side up egg and milk strawberry for breakfast.
Baby corns are nice by itself or go well with various dishes.
Neighbor corn farmer shared baby corns thinning out.
そして、昼
昼ごはんは、懐石料理
祖母の米寿の祝いの席にていただきました
先付け
at noon…
I ate tea ceremony dishes for lunch.
For my grandmother's 88th birthday party.
This is appetizer.
鍋物
小タマネギをまるまる口に放り込んだら、まだかたくて辛くて熱すぎて死ぬかと思った
Hotpot.
When I tossed full small onion into my mouth, I was upset because it was still hard, pungent and too hot.
焼き物
レンコン揚げたのがシンプルだけどレンコンチップスみたいでおいしかった
それから、お刺身、酢の物風ゼリー寄せ、佃煮ごはん、赤だしのみそ汁、抹茶ムースとパイナップルのデザートが出ました
Broiled vegetables and beef.
Fried lotus root was so simple but tasted good like lotus root chips.
And then I ate sliced raw fishes, Jellied sea foods and vegetables with vinegar sauce, rice with bamboo shoot in soy sauce, red miso soup, green powdered tea mousse and pineapple.
そして、夜
夜ごはんは、吉野家牛丼
おいしいものばかり食べ過ぎた夜は、B級ぐるめばんざいなのです
ごちそうさまでした
at night…
I ate beef and onion over rice bowl for dinner in Yoshino-ya restaurant.
After I ate delicious food too much, I wanted to eat B-grade dishes reasonably and tasty Japanese food.
done!