2015/05/13

担々麺の季節 the season of dan dan mian


いただきます

あさごはんは、モツ煮込み、とうふとわかめのみそ汁、ごはん
季節外れですが、モツはいつ食べてもうんまい

Let's eat.

ate simmered pork gibletsmiso soup with tofu and wakame seaweed and rice for breakfast.
We eat pork giblets in winter usually, but it's delicious whenever I eat it.


そして、夜

夜ごはんは、担々麺
ニラを大量に収穫するこの季節、担々麺にしてたくさん食べる作戦
ラー油も節約のため自作ですが、意外と簡単にできるので自作ラー油オススメ

ごちそうさまでした

at night

I ate dan dan mian Szechuan dish of noodles covered with a sauce of sesame, chili oil, minced pork and leek for dinner.
I harvested too much leek so that I used it for dan dan mian every night at this time of year.
I made Chinese chili oil by myself because it's more reasonable, tasty and easy to make.

done!

【今日の参考資料】

担々麺     ウーウェンの北京小麦粉料理