2015/05/26

一番おいしいものは家にある the best dish at home


いただきます

あさごはんは、そぼろ丼、油揚げ、わかめ、玉ねぎのみそ汁
今日は煮物じゃないんだけど、よく思うことは、おばあちゃんの煮物にかなうものはない
おばあちゃんたちが、今まで料理を作ってきた回数ははんぱないし、その毎食おいしく作ろうという思い
そのかけ算で、おいしくなるのかもしれない

ごちそうさまでした

Let's eat.

I ate rice bowl topped with soboro, minced pork flavored soy sauce and sugar and scrambled egg, miso soup with fried tofu aburaage, wakame seaweed and onion for breakfast.
By the way I often think that grandmothers are good at cooking especially simmered dish.
Because they have cooked too many times in their lives, tried making every meal tastier than before.
Multiplying the number of times by all their hearts makes delicious dish.

done!

【今日の参考資料】

そぼろ丼       『日本のおかず』